Veelgestelde vragen

Onderstaand antwoorden op veel gestelde vragen met betrekking tot het kopen van een auto in Duitsland

Mocht je vraag er niet tussenstaan kunt je deze altijd via Contact stellen.

Welke merken zijn in Duitsland goedkoper?

Bijna alle merken auto’s zijn in Duitsland goedkoper dan bij een ons. In de praktijk zijn het vaak de Duitse merken als BMW, Mercedes, Audi, Opel en Volkswagen die het interessantste zijn.

Voor een goede vergelijking kun je de prijzen van zelfde types 2e hands auto’s vergelijken op de Duitse sites ; autoscout24.de met die van een Nederlandse site als autotrader.nl

Wat is de betekenis van 'Festpreis' en 'VHB Preis'?

'Festpreis' staat voor vaste prijs er is geen onderhandelingsruimte. 'VHB Preis' is een afkorting voor 'Verhandelungsbasis preis'. Hier is nog wel ruimte voor onderhandeling

Is een 'Export Fahrzeug' een goede keuze?

Nee. Het lijkt logisch maar zogenaamde 'Export Fahrzeugen' zijn meestal auto's in (zeer) slechte staat bedoelt voor Oostblok landen en dergelijke.

Waar vind ik de beste of goedkoopste auto's?

Op de pagina Auto zoeken vind je informatie over het zoeken van een auto. In Duitsland wordt echter ook nog volop geadverteerd in lokale bladen en overige advertentiemogelijkheden buiten internet om. Mocht je op de één of andere manier hier gebruik van kunnen maken heb je grote kans dat je hier de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt.

Vragen

Veelgestelde vragen