Tweedehands auto kopen in duitsland

Voordeel van een tweedehands auto kopen in Duitsland

Het kopen van een auto in Duitsland is vooral voordelig bij tweedehands auto's. Dit heeft te maken met de manier waarop de te betalen BPM (rest BPM) wordt berekend bij het importeren van de auto in Nederland. In de praktijk zien we dan ook dat de meeste auto's die in Duitsland gekocht en in Nederland geïmporteerd worden tweedehands auto's zijn of hele jonge dure auto's.

Tweedehans auto kopen waar moet je opletten?

Het kopen van een tweedehands auto in Duitsland levert groot financieel voordeel maar kent ook nadelen. Allereerst de besproken papier winkel die komt kijken bij het importeren van de auto in Nederland. Een tweede nadeel is, afhankelijk van waar je woont, dat Duitsland een aardig stuk rijden is om naar een een kandidaat tweedehands auto te gaan kijken. Een goede voorbereiding kan heel wat tijd en gereden kilometers besparen.

Tips voor het kopen van een tweedehands auto in Duitsland:

Tweedehands auto importeren uit Duitsland, garantie kwesties

Als je een tweedehands auto koopt is een goede garantie regeling belangrijk. Niet iedere autoverkoper, merkdealer of geen merkdealer kent dezelfde garantie regeling daarom is het goed op de volgende zaken te letten:


Lees verder: Auto zoeken

Auto kopen

Tweedehans auto kopen waar moet je opletten?